Campania: Crăciunul copiilor fără părinţi

22


Campanie

Asociația Pro Vita pentru născuți și nenăscuți – Valea Plopului organizează în acest an o campanie umanitară prin care încearcă să reunească în jurul bradului cei peste 233 de copiii aflați în grija asociației.

PREZENTAREA CAMPANIEI

În acest sat al copiilor fără părinți, Părintele Nicolae Tănase luptă pentru viață: dreptul copiilor născuți la o creștere într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, nelipsiți de cele necesare unei subzistențe decente, dreptul copiilor la educație și la asistență medicală. Pentru acești copii, venirea iernii este un alt moment în care trebuie să îndure greutățile pe care le aduce anotimpul rece: lipsa rechizitelor, lipsa familiei de sărbători. Prin intermediul acestei campanii, dorim să oferim acestor copii un Crăciun în care să se simtă ca într-o familie. Ne dorim să fim părtași la zâmbetele lor, la bucuria lor.
SCOPUL CAMPANIEI este sprijinirea copiilor aflați în grija organizației Pro Vita prin donații în produse și bani, dar și oferirea de cadouri (cărți, rechizite, dulciuri,) cu ocazia Crăciunului.
În tabăra din Valea Screzii locuiesc 233 copii și tineri orfani care au părăsit sistemul de stat.
Asociația dezvoltă de asemenea, un program de prevenire a abandonului școlar prin sprijinirea materială și financiară a familiilor nevoiașe aflate în imposibilitatea susținerii copiilor în instituțiile de învățământ.

Poza

OBIECTIVELE CAMPANIEI

Să readucem zâmbetul pe buzele copiiilor din centrul Valea Plopului prin atenția oferită cu ocazia Crăciunului.
Sprijinrea acestor copii prin oferirea de rechizite pentru a-și putea desfășura activitatea școlară în condiții normale (decente).
Sprijinirea cu alimente/haine/materiale sanitare de orice tip ce le sunt necesare pe termen lung.
Promovarea egalității de șanse: “Și copiii săraci au dreptul la școală!”
Organizarea unor acțiuni de strângere de fonduri pentru susținerea activităților întreprinse pentru buna conviețuire a copiilor: renovarea camerelor unde locuiesc și construirea unora noi, achiziționarea de combustibil pentru căldură etc;
Încurajarea și sprijinirea educației acestor copii, prevenind riscul de abandon școlar, pentru dezvoltarea lor umană și profesională;
Informarea și implicarea societății civile în astfel de campanii!

Încercăm prin această campanie să atingem două obiective majore:

1. Atragerea de fonduri prin donații, pentru a putea susține proiectele derulate de Asociație: – Finalizarea lucrărilor la școala construită pentru copiii asociației – Finalizarea lurărilor la Centrul Social din Vălenii de Munte, construit pentru copiii care sunt nevoiți să facă naveta zilnic la școală – Întreținerea și modernizarea locuințelor în care stau copiii Asociației – Regularizarea râului aflat în vecinătatea așezământului, care în perioadele ploioase inundă periodic drumu.

2. Sponsorizări în produse: alimente, rechizite, dulciuri, cărți, haine etc.

PROGRAMUL CAMPANIEI

●   Campania se va derula in perioada 5-20 decembrie 2015.
●   În data de 5 decembrie va fi lansată Campania printr-un comunicat de presă.
●   Pe parcursul acestei perioade vor apărea articole în media cu scopul de a prezenta situația acestor copii.
●   În București vor avea loc concerte de colinde susținute de o parte din copiii așezământului Valea Plopului.
●   Campania se va încheia cu un comunicat de presă prin intermediul căruia vor fi prezentate rezultatele obținute.

 

SPONSORIZARI/PARTENERIATE MEDIA

●  Siglele sponsorilor și a partenerilor media vor apărea pe site-ul Asociației
●  Siglele sponsorilor și a partenerilor media vor apărea pe pagina de Facebook a Asociației care este urmărită în prezent de 7149 de persoane – Valea Plopului Orphans • Se vor încheia contracte de sponsorizare
●  În cadrul parteneriatelor media vor fi făcute publice de asemenea numele sponsorilor
●  În cadrul comunicatului de finalizare a campaniei, vor fi incluși toti sponsorii și partenerii media
●  Fiecare sponsor/partener media va primi o diplomă simbolică de implicare din partea Asociației ProVita – Valea Plopului, alături de o mapă (în format electronic) cu rezultatele campaniei.

În general, într-o campanie se stabilesc exact așteptările cu privire la sponsorizări. Această campanie este altfel și asta pentru că acest centru are nevoie de foarte multe resurse și pe termen lung, de aceea nu ne vom limita în a cere și vom apecia atât cât ni se oferă!
Cum s-ar putea de Crăciun să fiți înconjurați de bunătate, toleranță, încredere? Cum ați putea primi necondiționat zâmbete, căldură, dragoste?
Noi avem răspunsul și vi-l împărtășim: Împreună putem simți alături de ei bucuria sinceră. Sunt copii care au învățat să nu ceară nimic, să fie recunoscători pentru puțin, dar în schimb să ofere multă dragoste.

Vă invităm să-i cunoașteți! Au nevoie de o vorbă bună, de o îmbrățișare, de o poveste, dar și de ajutor material. Au nevoie să știe că vă pasă! Fiți alături de ei de Crăciun. Zâmbetul lor nu are preț! Îi puteți cunoaște în tabăra de la Valea Screzii.

Pentru donații în bani există următorul cont:

Cont în LEI:

Titular cont: Asociația Pro Vita
Cod fiscal 7250977

Nr .cont bancar RO98BPOS30402731515ROL01
Cod IBAN RO98BPOS30402731515ROL01
Codul băncii 53940
Codul Swift BPOSROBU
Numele băncii BANC POST – AGENTIA VĂLENII DE MUNTE
Adresa băncii Str. Barbu Delavrancea nr. 2 – Vălenii de Munte, Prahova

Poza

This Campaign has ended. No more pledges can be made.